Accessoires voor je airfryer: enkele tips

Geplaatst op 05-12-2022

Als je een airfryer hebt, weet je hoe handig en veelzijdig dit apparaat is. Het maakt het mogelijk om gezonde en smakelijke gerechten te bereiden zonder veel olie te gebruiken. Maar net als bij elk ander keukenapparaat, zijn er ook verschillende accessoires die je airfryer nog handiger en veelzijdiger kunnen maken. In dit artikel bespreken we enkele van de beste accessoires voor je airfryer.

Ten eerste kun je overwegen om een rooster te kopen. Een rooster is een handig accessoire dat je in de airfryer kunt gebruiken om verschillende gerechten tegelijkertijd te bereiden. Zo kun je bijvoorbeeld frietjes en kipfilet tegelijkertijd bereiden, zodat je sneller en efficiënter kunt koken.

Een andere nuttige accessoire is een bakblik. Een bakblik is een speciaal type blik dat je in de airfryer kunt gebruiken om gerechten te bakken. Dit is handig voor gerechten die je niet direct in de airfryer kunt bereiden, zoals taarten en quiches. Een bakblik is ook handig voor het maken van gerechten met een krokant korstje, zoals lasagne en macaroni met kaas.

Daarnaast kun je ook overwegen om een frituurmand te kopen. Een frituurmand is een speciaal type mandje dat je in de airfryer kunt gebruiken om frituurgerechten te bereiden. Dit is handig voor het maken van kleine porties frietjes of kroketten, zodat je minder olie hoeft te gebruiken en gezondere gerechten kunt maken.

Tenslotte kun je ook overwegen om een bakplaat te kopen. Een bakplaat is een platte, rechthoekige plaat die je in de airfryer kunt gebruiken om gerechten te grillen of te bakken. Dit is handig voor het maken van gerechten zoals hamburgers, groenten en vis.